×

Wethouder de Reijke opent Calisthenicspark Duivendrecht

IMG_3377.jpg

Wethouder de Reijke opent Calisthenicspark Duivendrecht


26 november, 2022 | 17:15 | 154 keer gelezen

Wethouder Barbara de Reijke was zaterdag naar het Zonnehof in Duivendrecht gekomen voor de opening van een nieuw sportpark in Duivendrecht. Een sportpark geinitieerd door een aantal sportieve dorpsbewoners uit Duivendrecht. Een heus participatieproject, want uiteindelijk mochten de burgers van Duivendrecht stemmen op het model sportpark (dat was in het corona tijdperk). De meeste stemmen waren uiteindelijk voor de inrichting van een Calisthenicspark, dicht bij de basisscholen en te gebruiken door jong en oud. Niet alleen de initiatiefnemers en onze wethouder Sport en Bewegen waren aanwezig, maar ook een aantal geoefende sporters uit Ouderkerk, Diemen en Amsterdam Zuidoost die een demo gaven aan het aanwezige publiek. Via de oefeningen en de demo's werd het sportpark geopend. Waar vervolgens volop gebruik van werd gemaakt, ofwel een schot in de roos.

Bij de foto: wethouder Barbara de Reijke, naast de initiatiefnemers uit Duivendrecht en de sporters uit Duivendrecht, Diemen, Amsterdam Zuidoost e.o.

Plan is dat bestaande sport- en beweegprogramma's maar ook nieuwe sportactiviteiten gebruik gaan maken van het sportpark. Uiteraard is het sportpark ook toegankelijk voor de bewoners uit Duivendrecht e.o. Bijvoorbeeld in combinatie met de QR-beweegroute. Optie is ook dat de sportverenigingen actief in Duivendrecht gebruik kunnen maken van het sportpark.

20221126_143933.jpg

De eerste oefeningen worden ingezet op het nieuwe sportpark.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.